fredag 25. september 2009

Innvendig isolering


Så startet isoleringen ; Rockwool i alle tykkelser du kan tenke deg, som ble stappet fullt overalt i hytta. Kjellevold Bygg har kjørt og kjørt og levert INN i hytta, ingen fraslenging ute i regnet her nei ! Takk for det, Kjell Øyvind!
Her er det loftet som isoleres, og nå er vi (les: jeg) såååå sliten i armene at jeg tar beina i bruk for å klare å dytte isolasjonen på plass !Det ble brukt 20 cm i loftstaket, mens det i yttertak i 1.etg. blir faktisk 20+10 cm på grunn av de store takstolene. Ellers isolerer vi 10 cm i yttervegger og så 5 cm etter plasting og utlekting. Dette hadde jeg faktisk satt meg inn i etter gode tips på bloggen til : http://musdalsseter.blogspot.com/search/label/isolering
Takk for gode råd, igjen !
Og vi brukte selvfølgelig "vernedrakter" med hette, hansker og maske, etter tips fra hyttebloggere. Det var veldig viktig, især når man er allergisk... Drakter kjøpt på Jula for kr 79,-, meget solide !
Stuevindu på plass og vi er klar for isolering av veggene, innervegger skal få 7 cm. Målte flere ganger med fuktmåler, slik at vi var sikker på at det var "trygt" å isolere. Dette passet snekkerene på også...

3 kommentarer:

 1. Isolering er noe dritt å jobbe med, men fint når det endelig bare ligger i veggene å varmer hytta.
  Var ikke 70cm litt i meste laget i innerveggene? ;)
  Lykke til videre!
  - Vibeke

  SvarSlett
 2. Morgen du ! Hehe, jo det er nok vel mye, men fryktelig kaldt her oppe, ser'u. Trur jeg kan holde meg til 7 cm... Takk for tipset!

  SvarSlett
 3. Tenker dere skal være glade når isoleringen er over. Godt å få mere plass og ikke minst slippe å gå rundt i en sånn kledelig "kjeledress" som det er dårlig med lufting i. Åsså blir det merkbart varmere i hytta også og det er jo fint der oppe hos dere som det er så fryktelig kaldt ;)

  Nå pakker vi i bilen og reiser opp for å olje gulv, liste vinduer og ellers prøve å få gjort noe med alle de tusen små tingene som gjenstår.

  God Helg!

  Toril
  (Ps. Ser at bloggen vår enda ikke har dukket opp på blogglisten din. Virker ikke som blogspot er helt patent på teknikken bestandig)

  SvarSlett