søndag 6. desember 2009

2. søndag i advent

Og da kom endelig Natre og fikset ALLE sprossene. En flink og hyggelig kar fra Natre fikset nye sprosser på alle vinduene med klips som holder og tåler en "storm", det fikk vi ihvertfall testet i kveld, 2. søndag i advent ! Det blåste kraftig og det var rart å sitte inne i hytta både i 1.etg og på loftet for å høre hvor hen vinden tar tak i hytta. På loftet er det utrolig stille, ikke så rart sikkert med all den tykke isoleringen i både tak og vegger!
De gamle sprossene fikk vi beholde, og da har vi faktisk ett sett i reserve! Ikke verst ! Nå skal vi reklamere på listen i mellom glassene, som dessverre ikke ligger helt slik de skal. Dette var reperatøren fra Natre helt enig i, og bad oss sende bilde, for evt å få skiftet vinduene eller reduksjon i pris. Kommer tilbake til hvordan dette ender. Nå følges vi ihvertfall opp og tror det skal bli bra til slutt !

I helga har vi fått lagt ferdig panel i tak og vegger på det 2. soverommet i 1. etg, ca 7 m2 stort. Her blir det plass til enten en seng på 120 cm, men faktisk også mulig med 150 cm. Har en gammel 120 cm seng i furu som jeg tenkte å male hvit, så mest sannsynlig blir det den som skal inn her, sammens med hvit kommode fra Ikea. Ser ut som om soverommet har fått stripet tapet, men det er bare fordi vi beiset for mange fjøler i den smaleste bredden (glattpanel) for å ha nok til de høye takene på stua. Resterende panel synes vi blir enklere å beise etter at det er kommet på vegg og tak (Zen Sand interiørbeis ett strøk).
Videre har vi primet betonggulvene, men her trengs det nok mer stoff, grov sement som fortsatt støver en del...I tillegg har vi fått inn i hytta både hvitevarer og en del av kjøkkenet, alle innerdører og karmer og ryddet klart badet for igangsettelse av Litex plater og flislegging.
I morgen kommer snekkerene for siste innsats på hytta vår, nemlig å sette inn alle vindusforingene, og da har vi bestilt ferdige hvite mdf-foringer. Vinduslister fra Vadset Tre er også kommet på plass. Her var det utrolig mye fint å velge i mellom, men vi landet på ei list som hadde litt profil men samtidig også glatt. Gulvlistene i 1. etg har vi tenkt skal være litt bredere enn vindus- og dørlistene. Vi gleder oss til å se kjøkkenvinduene ferdig listet og med karmer!
Det nærmer seg jul, og vi har tenkt å jobbe også neste helg og kanskje noen fridager for husbonden i denne uken som kommer, men etter det blir det nok juleferie for store og små - da må vi vel begynne å tenke på jul her i huset. Det blir nok en "enkel" jul uten de store forberedelsene i år... Men neste år - ja da blir det jul på hytta !


Overøye i Stordal har også campingplass rett nedenom skitrekket, med et flott sanitæranlegg i tillegg. Det huser også cafe/pub, hvor skifolket treffes !

2 kommentarer:

  1. Hei Merete. Det tikker seg fremover hos dere også ser jeg. Det er oss ikke alle forunt å holde tempoet til Annicken & Co. :-) (men gud så misunnelig jeg er Annicken hvis du leser dette..). Hvis du etterhvert har et nærbilde av panelet som er beiset med Zen Sand hadde jeg satt stor pris på om du kunne mailet meg det på anlehan@online.no. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg gjør med soverommene ennå ift. beisfarge...Ikke lett spør du meg. Og med min beiseerfaringer utvendig er jeg litt engstelig. Har jo ikke tenkt å gå over med sort inne...;-). God jul! Mvh Anne Lene

    SvarSlett
  2. Hei Anne Lene! Har sendt deg en mail med bilde, samt at du kan sjekke hjemmesidene til Morten Sjemmedal AS som også har brukt samme farge beis på en del av hyttene han har bygd (sjemmedal.no). Lykke til med valget! Hilsen Merete

    SvarSlett