onsdag 14. juli 2010

Utearbeid sommerferien 2010

Etter en ukes ferie på stortur til Island (3 dager) og New York (4 dager), "landet" vi på hytta for å tilbringe de 2 siste ukene med avslapning, kos, hyttejobbing, besøk etc etc. Her er det soling i gresset med venninnebesøk fra "bya". Pus har sin egen måte å lese aviser på... Tror vi sovnet etterhvert...
Men savnet etter en platting ble for stort, så her har jeg ladet klart utstyret og venter bare på levering av material fra XL Bygg Stavseng (leverer fraktfritt hver onsdag til Stordal) ; trykkimpregnert platting med plank i størrelse 28X120 mm. 4 stk driller står klar og det trengtes for batteriet gikk stadig tomt på alle sammen... (Myggspiral er også viktig å ha, det er litt knottebesøk enkelte dager/kvelder ;-))
Endelig, platting ut fra kjøkkendøra ! Det nærmer seg, og det ble utrolig godt å få komme opp i rett høyde, istedenfor å sitte på grus og jord og med skjevt underlag. Den store gravemaskina fikk vi ikke tak i før vi satte igang, slik at fortsatt ligger det moldhauger som skal planeres rundt hytta...
Kjøkkenplatting halvveis ferdig !

Så var den ferdig ! og vi nyter frokostkaffi i solveggen...
Neste oppdrag ; terrasse ved stuedøra.

Og slik ble det ! Litt fjusking første kvelden, vi har lagt ut terrassebord inne ved døra for å ha noe å sitte på. Neste dag ble alt skrudd fast. Godt med en terrasse under tak også.

Hull i plattingen der takrenne i kjetting skal henge. Hullet skal fylles med fin, rund småstein og litt hønsenetting, og så renner vannet ut i "trekanten" som heller nedover.
Da har vi tatt en liten pause i plattingbygging, det skal også lages en mindre platting på oppsiden av hytta (til siste kveldssolstråler) og til inngangspartiet. Må støpe flere "lirer" først. Imens har hyttefruen startet prosjekt vedkasse/putekasse-bygging av restematerialer ! Her er det skroget til kassa, som er målt ut etter størrelsen på ei stolpute.

Litt størrelse på kassa ville vi ha, slik at den faktisk rommer masse materialkapp fra byggingen, eller evt til lagring av stolputer, pledd etc.

Og slik ble kassa til slutt, litt åpning mellom bordkledningen for lufting og tørking av kapp/ved.
Tett lokk med hengsler i bakkant.

Og ikke minst ; vribare HJUL på kassa slik at jeg kan trille den rundt om på hele plattingen fra inngangsdøra eller til stuedøra under tak, alt etter hvor jeg vil ha den stående sommer og vinter. Kassa kan også brukes til avlastningsbord ved grilling, ekstra spisebord ute, etc etc. Tror jeg må ha flere slike, skal også lage ett bosstativ i samme utførelse. Kjekt å ha !
Så var ferien over for denne gang, men vi blir nok en del helger på hytta fremover sommeren for det. Håper på å få planert ferdig tomta og gjøre ferdig platting og inngangspartiet. Kommer tilbake med flere rapporter etterhvert.
Fortsatt god sommer alle sammen !

2 kommentarer:

  1. Dette høres ut som en flott og riktig så produktiv sommerferie :-)
    Terrassene og putekassen ble veldig bra. Jeg er også litt misunnelig på den turen til Island og New York. For oss blir det i år fire uker med hytta som base fra helgen av. Det blir både turer i fjellet, besøk av venner og familie, samt en del jobbing på hytta. Gleder meg veldig :-)
    Ha en fortsatt fin sommer!

    SvarSlett