lørdag 28. august 2010

Da blei det graving i stor stil i tomta vår, og det ble kjempefint til slutt ! Mye arbeid; maskina har kjørt til både jord og grus, lagt på plass 2 kjempestore heller og 12 ganske så store heller til å gå på, samt at vi har raka og rydda småstein, grusa 40 meter med veg og sådd med "Natur" frø (Felleskjøpet) på snart hele den 1,5 mål store tomta vår ! Tusen takk til Busengdal Transport for kjempeflott arbeid og mange gode råd ;-)Dette er langs hytteveggen for å komme til inngangsdøra. Valgte å bruke store flotte heller som maskina grov opp i fjor når tomta ble gravd ut. Mer grus ble lagt rundt hellene og til slutt ett tynt lag med jord hvor det skal såes i.Da var alle hellene på plass til inngangsdøra på oppsia av hytta.

De 2 store hellene som blir fine å sitte på i utkanten av tomta.
Mye arbeid nedlagt i dreneringa... En stor oppsamlingskumme er plassert ut også (midt på bildet).

Så var det "håndarbeidet" som gjenstod for meg, og det var styrketrening i stort monn ! Siste fin justering på singel, før jord på toppen.

Og slik ble det ! Bilde tatt fra inngangsdøra.

Stor flott helle foran kjøkkeninngangen på plass og små heller bort til parkeringsplassen.

Slik såg det ut før vi startet ute...

Og slik ble det til slutt ;-)
Nå har også taktekkeren vært der og endelig gjort seg ferdig med takrenne nedløpene (7 stk), så da er det klart for bestilling av torvtak! Vi leter etter gode tilbud, men er forundret over den dyre frakten... Tro hva det vil koste til slutt for ca 220 m2 med torv på taket, skal vi ta småsekker fra Nittedal, store sekker eller bulk eller...

5 kommentarer:

 1. Så flott det ble!!! Blir nok knallfint til sommeren når det gror på i bakken og rundt hytta!!
  Vi får torvtak på torsdag. Vi har gått sammen med hyttenabo og får sekker fra Nittedal :-)
  Er spent på hvordan det blir.
  Annicken

  SvarSlett
 2. Hei på deg! Ja,gleda mej til å sjå grase gro bak ... hytta ;-)Går fort her også nå, mest sannsynlig torvtak på tirs/ons neste uke, sammens med nabohytta, fra Fossli Torvtak. Tenk å gle seg til jord på take og at grase skal gro ! Nei, no e vi blitt smårar, Annicken ;-)) Lykke til med posan med jord, her kjøm det i store bulka... skal bli noe søl...

  SvarSlett
 3. Oi dette var da litt av en sjau! Dere er flinke til å stå på :-)

  Anne Lene

  SvarSlett
 4. Hei. Må bare få si det - dere har det beste hyttenavnet jeg har sett noen gang!! Gleder meg over å følge bloggen deres. Selv er vi bare på hyttedrøm-stadiet enda, men hytte SKAL det bli før eller senere. Og da er det veldig sannsynlig at jeg adopterer hyttenavnet ;-) Mange nyttige tips å plukke opp på div bygge-blogger. Lykke til videre!

  Mvh Anita NB

  SvarSlett
 5. Hei og takk for det, Anita! "Endeli..."måtte navnet bare bli. Må få laget ett skilt etterhvert og henge opp. Lykke til med hyttedrømmen, gled deg,en fantastisk tid både under byggingen og når man endeli...flytter inn ;-)

  SvarSlett