søndag 22. mai 2011

"Arbeidshelg" på hytta ;-)

Endeli...hytte har hatt laaang arbeidspause og bloggpause - lenge sia sist !!
Siden jula 2010 har vi vel stort sett ikke gjort så mye hverken ute eller inne - slik at fortsatt så gjenstår det en del listing på loftet især + badstu + det minste soverommet. Vi har kost oss på hytta i hele vinter og vært mye på ski - nyyter det!
Denne helga satte vi derimot igang med et lite vedskjul rett ved inngangsdøra, som ble veldig bra og hvor snøen ikke legger seg - viktig !


Ramma satt opp, og skråtak med beisa panel legges med over- og underliggere.


Viktig å nå opp... krakken ble laga på sløyden på barneskolen av mor sjøl ;-)Ferdig - bosskassa som jeg snikra i fjor, har foreløbig fått plass her inntil veden skal på plass. Den er god å ha rett utenfor døra, snikret av restematerial !

Stående panel på sideveggen i samme utførelse som hytteveggen. Gir ly for veden ! Foran har vi tenkt å henge opp en presenning til vinteren som lett kan hektes av.

Vedstativet er ca 70 cm dypt og 220 cm bredt og 180 cm høyt. Altså plass til 2 rader med ved i dybden, og høyden ble valgt ut ifra eksisterende spikerslag på veggen. Da mangler bare veden !

Innvendig fikk vi endelig på plass siste døra inn til det minste soverommet på loftet. Døra er 180 cm og veggen likeså - derfor en del mekking for å få på plass døra. Da mangler det bare listing på en god del av loftet...

Denne haren hoppet rundt hytta vår hele søndagen, og bryr seg ikke om at vi er der ;-)

Da bestiller vi ca 100 m lister og satser på å få ferdig dette de nærmeste helgene og at vi får snekret en lav seng på kryp-soverommet !

Valg av farge på terrassebeis skal også gjøres - blir det grålig farge eller brunlig ?? Noen som har gode tips om farge og type beis/olje !!?

5 kommentarer:

 1. Hei. Hyggelig med oppdatering fra dere! Vi skal selv på hytta til helgen og jeg gleder meg som en unge. Smart vedskjul dere snekret!!
  Vi har ordnet god plass til ved i den utvendige boden vi har på trammen. Kjekt å kunne gå i tøfler og hente ved ja!!
  Kos dere og nyt sommeren!
  Ps er spent på hvordan torvtaket vokser seg til i løpet av sommeren!

  Hilsen Annicken

  SvarSlett
 2. Hei
  Takk for sist:)Kjempe fin hytte dere har fått. Jeg er glad i farger og interiør,derfor er dette en spennende blogg. Når det gjelder farge på terasse gulv så vet jeg av erfaring at jo mer farge jo mer vises fotavtrykk. Vi har brun terasse farge på hytta vår på Grotli. Der vises fotavtrykk fort.
  Ønsker dere en fin sommer på Endli:)
  Kirsten Hv.

  SvarSlett
 3. Hei Annicken!
  Håper dere har hatt ei fin helg på hytta og i storbyen, fine bilder på fb av lillegutt ;-)
  Har sett den praktiske "inneboden" deres også på bildene dine - veldig greit og nært da!
  Er spent på hvordan det går med torvtaket deres? Gror det? Her har vi ikke tålmodighet og synes det går altfor seint - heiv derfor på gjødsel ett år for tidlig !!!
  PS; beklager at jeg ikke fikk svart deg tidligere, bloggen har gått i stå med passord... :-(
  Hilsen Merete

  SvarSlett
 4. Hei Kirsten - det var hyggelig å høre fra deg!
  Takk for tips om terrassebeis - det ble en gråfarget beis hos oss - fikk beiset imellom regnbygene i helga!! Ser ut som om fotspor kanskje ikke vises så godt da nei...
  Ønsker dere en flott sommer på hytta på Grotli også - og ønsker gjerne besøk når dere kjører imellom !!! Ta med Ingvild også ;-))
  Hilsen Merete

  SvarSlett
 5. Hei. Fin hytte dere har fått. Vi bygger også hytte og skal velge farge på beis inne. Lurer på om dere er fornøyd med fargen zen sand eller ville dere valgt en lysere? Litt vanskelig å se hvordan den egentlig er utifra bilder. Mvh Trude

  SvarSlett