onsdag 20. januar 2010

Enda flere overraskelser...

Joda, det er vann og fuktighet! Sjokk !! Spikerslag var på plass nå ikveld og Litex-plater montert unntatt på yttervegg bad. Bak isolasjonen var det altså fullstendig vått og fuktig, så alt måtte rives ned og byggtørkeren settes på full maskin. Siden vi isolerte for en stund siden så har veggen stått slik uten fuktsperre, for det skulle jo Litex-platene sørge for og vi skulle ikke legge plast iflg. oppskrifta. Stor var nok overraskelsen når det såg slik ut bak på asfaltplatene... Skrekk og gru - flaks igjen - oppdaget FØR vi monterte Litex-plater !

Forøvrig så har nå hyttebyggeren "tømt" hytta for overskuddsmaterialer ; kjørt vekk 20 pakker med panel og 14 pakker med isolasjon. Det ser altså ut som om vi har fått en god del for mye av dette, og det ble litt uveisomt når stua fortsatt var full av lange panelpakker og parketten er på vei... Kan nok være vi tømte for mye siden loftet ikke er ferdig, men vi fikk lagret det ikke så langt unna, så det går greit. Flere som har fått for mye panel ?

3 kommentarer:

 1. Jeg ville vurdert å isolere ekstra rundt de rørene som går i yttervegg.
  Det koster ingenting å gjøre dette nå før dere kler igjen veggen.
  Alternativt snurre en varmekabel rundt rørene, som kan skrus på ved behov. http://www.ebeco.com/no/prod/prod_spec.php?id=17

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, Roger! Opprinnelig skulle ikke rørene være i yttervegg, men så snudde jeg litt på tegningene da vettu... Dersom ikke elektrisk kabler rundt, så ihvertfall ekstra isolasjon og kanskje slike "pølser" rundt rørene ?
  Hilsen Merete

  SvarSlett
 3. Vi har også en hel haug med altformye innvendig panel etter at vi var ferdige med hytta..... Så bra dere så fukten før dere kledde igjen. Skrekk og gru!!

  SvarSlett