tirsdag 19. januar 2010

Litt av ei helg !

Vi hadde gledet oss til å starte på igjen med hytteprosjektet etter lang juleferie, og reiste til fjells tidlig fredag ettermiddag. 16 åringen ville også være med og vi kom med fullastet bil fram til "overnattingshytta" for å oppdage at alt vann var frosse etter nyttår. Laveste utetemperatur som var målt var 27 kuldegrader, og det er mye for å være på "fjelle vårt" ! Lite snø i tillegg så var nok faren stor for frost. Brukte da resten av fredagskvelden til å tine rør og koble på varmekabler til rør som aldri hadde vært i bruk før, tine snø etc. Men intet vann å se før lørdag utpå dagen. Heldigvis ! Fryktet faktisk for at det hadde frosset ute, men vi klarte å tine det under hytta i krypkjelleren.

Lørdag startet vi med å gjøre ferdig trappehullet med panel og isolering. Trappa skal være lukket, men den skrå kassekledningen vil vise over kjøkken benken. Inne i hytta vår var det OK temperatur, nesten 8-10 grader og det ble slettes ikke kaldt å jobbe. Hytta har stått med varmekablene påslått på teknisk rom (ikke lagt fliser enda) der vannslangen fortsatt ikke er ferdigkoblet, samt en panelovn på kjøkkenet på 20 grader. En del is var det riktignok i vinduskarmene, men den forsvant når mildværet kom utpå lørdagen. Nå er målene tatt for trappa og sendt over til Melby Snekkerverksted AS som vi fant via http://www.trapperingen.no/
Har bestilt helt enkel tett furutrapp, ubehandlet og har nå bestemt oss for å beise den 1 strøk med Zen Sand interiørbeis, samme farge som panelveggene rundt og deretter ett par strøk med lakk. Synes prisen var OK også !


Har nå også fått beskjed om at parketten er kommet hos http://gulvspesialisten.no/produkter/parkett/1_stav/eik-cocoon-metal-grey/. Den sendes på lastebil fra Stavanger denne uken og skal komme på fredag. Da håper vi den er lastet om på så liten bil som mulig slik at den kanskje kan bli levert helt fram på hytta! For i år har det faktisk vært brøyta hele vinteren opp til hytta vår for første gang i historia, takket være Johan Arnt ! Så da er vi sikret at vi kan få kjørt opp alt vi trenger etterhvert - hvis ikke vet jeg jaggu ikke hvordan vi skulle ha ordnet oss... Rørlegger, elektriker og leveranser som ikke er på plass... Er så fornøyd så fornøyd, Johan Arnt ! Håper at brøyta bilvei helt fram er tingen for oss alle i dette hyttefeltet !

Undertegnede er blitt en kløpper på vinkelsaging - panelen i trappa skulle ha forskjellige vinkler i begge ender... Her er "arbeidsstua" mi på loftet.

Dette bildet er oversendt fra hytta tirsdagskveld, for nå er hyttebyggeren igang med første ferieuka si i 2010 - for å jobbe på hytta ja! Panelen er nå ferdig lagt i taket på badet og på gangen.Litex-plater er kjøpt inn og skal monteres på badevegg før flislegging. Blir nok ikke lagt panel under Litex-platene hos oss, men spikerslag er satt opp for montering av dusj, badeinnredning etc. Håper dette duger ? Erfaringer ?

Hvitt og fint var det i allefall på fjellet denne helga, nydelig sol og flott nysnø !


Kjøkkendøra, hvor mormor har hengt opp "konglekransen" som hun lager opptil flere av hvert år. Den hang der bare plutselig til jul... Koselig !


Lørdag ettermiddag fikk vi telefon fra svigerfar som skulle innom huset vårt for å lufte pus, og kunne da fortelle at vannspruten stod i fra hagekranen vår på kjøkkenveggen ute ! Kranen var umulig å skru igjen, så det ble kryping og åling på han stakkars i den trange krypkjelleren vår for å stenge av hovedvannkrana. Noe var altså riv ruskende galt i røret ut mot yttervegg på kjøkkenet. Det ble ut på bygda for å "låne" vann og dusj den søndagskvelden. Mandag kom rørlegger, og kunne fortelle at vi var 2 mm ifra for å få fullstendig vannlekkasje i hele kjøkkenvegg og gulv. Hadde krana stått på fortsatt til vi kom hjem søndag, så hadde det blitt riving av hele kjøkkenet ! Blir uvel bare jeg tenker på det - da hadde det nok ikke blitt hyttebygging mer på ei stund, nei... Sukk, det gikk bra denne gangen også - rørlegger mente vi hadde hatt mega flaks !!!
Så en positiv nyhet til slutt ; vi har fått tak i en flislegger som vil ta alt flisarbeid for oss; vegger og gulv på bad nede, badegulv på loft, hele gangen, teknisk rom, 4 "rader" med fasadeskifer til 2 vedovner, flis under 1 vedovn. Vi måtte kapitulere på noe for å bli ferdig til påske - det ble flisleggingen... Og det er så godt å tenke på at dette kan gjøres hurtig og smertefritt av en som har "tid", så kan vi konsentrere oss om resten av panelleggingen, parketten, listing etc. Åh, det var godt å få skrevet det ned også ;-)
Kommer tilbake med mer rapport fra hyttebyggeren på fjellet som har "ferie" ?!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar