mandag 15. mars 2010

Vår første natt på hytta - det var spesielt ja...

Da har vi hatt vår første natt på hytta - i nye senger og med litt møbler på plass ! Det var spennende og veldig rart... Plutselig så var vi der, er det virkelig vår hytte ? Vi ankom først på lørdag denne helga og hele dagen og til langt på kveld (kl 22:30) gikk med til montering av senger og utstyr. Senga vi kjøpte heter Florø fra IKEA, og var litt av en pakke med skruer og muttere, stenger og propper, især til sengebunnene. Men så var den utrolig god å ligge i - og det ble ganske så koselig på rommet !
Som dere ser kom det også fenomenalt mye snø, sikkert over 70 cm bare på lørdag og søndag! Hallo, det er nok nå! Tunneler inn til hytta, bilen viser ikke igjen der den står ute mellom brøytekantene.

Monterte også de utrolig gode sittestolene, Ektorp fra IKEA og satte de på kjøkkenet så lenge. Her ble det riktig så koselig utover kvelden. Søndagen fikk vi satt inn enda en dør på loftet og listet ferdig "gutterommet", montert 2 IKEA-kommoder, 1 nattbord fra IKEA og hengt opp liftgardin og trepersienner. Dessverre har ikke rørlegger vært der i uka som var, så det ble uten vann på kjøkken og toalett. Har nå lovet og ordne det til neste helg... Så kjære Johan Arnt, atter en gang takk for brøyting slik at vår lille rørlegger finner veien fram til hytta, blir nok for mye snø å vaspe i for han, tenker jeg ;-)

Liftgardiner som ble sydd hjemme i forrige uke, montert på soverommet.

Seng, nattbord og lamper fra IKEA - beste seng jeg har sovet i på leeeenge...
Florø seng fra IKEA var akkurat så lun og flott som jeg hadde sett for meg - skal nyte den i påska !
Fikk også listet ferdig rundt kottdøra på gutterommet. Ble endel klosser til alle vinklene på dette rommet på loftet.

Montering av dør på "jenterommet" på loftet. Ble en del spesielle vinkler her ja, og klarte også å lure inn ei 180 cm høy dør her også med litt flikking på stenderene. Nå mangler det bare 2 dører på loftet og litt listing igjen. Badet oppe ser vi om vi får startet på i påska.

Vi satte også i gang med montering av kommoder, Hemnes fra IKEA. De var nok litt større enn jeg hadde forestilt meg på soverommene, så det var greit å få montert disse og satt de på plass før sengene skal inn. Ihvertfall, store gode kommoder med masse plass, siden vi ikke har tenkt å ha skap på soverommene med unntak på det største.
Nå nærmer det seg med stormskritt påsken 2010 og vi er klare som påskeegg til å flytte inn ! Det er imidlertid veldig mye nedbør som kommer i disse dager, og siste værrapport fra fjellet er atter en meter snø fra søndag til tirsdag og det har ikke tenkt å gi seg på enda noen dager...

6 kommentarer:

 1. Super hytteblogg!
  Er i hytteplanleggingsfasen selv (tomten er kjøpt) og misunner alle som har kommet så langt. Kan nesten ikke vente. Lurer sånn halvveis på å lage "bygge hytte blogg" selv - but time will show.
  Hemnesmøblene er sikert litt store.. Kjøpte et Hemnesskap til min datters rom og fikk sjokk når jeg monterte det - kjempestort! Heldigvis god plass da. =)
  Anyway.. Supert å lese denne bloggen - mange gode tip å få. Takk! =)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med første overnatting! Det er allerde blitt kjempekoselig inne i hytta deres. Imponerende så flinke der er til å liste med klosser og det hele :-) Blir kjempefint!

  - Vibeke

  SvarSlett
 3. Gratulerer Merete. Det blir jo så bra når ting kommer på plass :-). Må være morsmot når det begynner å nærme seg ferdigstillelse - ihvertfall med så mye dere har lagt ned av egeninnsats! Gleder meg til det kommer ennå mer bilder av ferdig stue og kjøkken etterhvert!

  Mvh Anne Lene

  SvarSlett
 4. Takk for det alle sammen!
  Har også kjøpt et Hemnes-skap som skal monteres til påske, ser stort ut det også ja.
  Klosser var lurt, især når vi hadde valgt "buede" lister, var ikke lett å få i sammen på annen måte.
  Nå blir det møbelkjøring i helga og nedvask på resten, så nå skal saga vekk i løpet av helga !!! Det blir rart å ta farvel med den også...hehe (får gjemme den til våren og liste resten i takene da).
  Håper vi får en ny blogg å følge med på snart, lykke til med planleggingen og byggingen uansett ! Det har vært veldig, veldig kjekt.

  SvarSlett
 5. Gratulerer - så flott det er blitt! Forstår det må være veldig spesielt med første overnatting på egen hytte, gleder meg veldig til det blir vår tur. Nå venter vi bare på våren og så skal vi trå til! En riktig god påske ønskes dere på egen flunkers nye flotte hytte!

  SvarSlett
 6. Takk for det! Det var veldig spesielt ja - gled dere...Ble en del "springing" denne helga også, men nå er det veldig koselig arbeid som gjenstår (stort sett da..) Kan nesten ikke tro at vi klarte det til påske, men det gjorde det altså !

  SvarSlett