søndag 11. april 2010

Litt småfixing

En liten tur på hytta denne helga også, fra lørdag til søndag. Hyttebyggeren var i Eidsdal for å hjelpe Lars med å få montert trappa på hytta si, en litt mer avansert variant av vår si visstnok. Hyttefruen brukte tiden med å henge opp og henge opp, finner stadig gammelt og nytt som kan gjøre nytte på hytte.

Her er jenterommet på loftet (mangler lister men pyttsann). Super seng fra Ikea som kan draes ut til 160 cm bredde. Den andre madrassen er plassert bak ryggen på senga og vises ikke. Veldig lurt...

Senga har også 3 store skuffer til lagring. Kan det bli bedre ?

Her er gutterommet, som fikk dobbelseng som er mulig å skille til 2 enkelsenger ved å bare fjerne overmadrassen. Plass til en stor kommode ble det også.

Vaskerommet har fått tørkestativ fra Ikea, det samme som vi har hjemme. Praktisk, da alle 3 rillebretta kan henges ned når det ikke er klær til tørk på. Anbefales på det våteste !!

Fått på plass den gamle vaskemaskina også. Kjekt å slippe å dra med seg alt skittentøy (især sengetøy) att og fram ! Her skal vi sage til laminatbenkeplater (rester fra vaskerom hjemme) som skal ligge både oppå vaskemaskina og ei rad lenger oppe. Ser også for meg en lang rekke med beisa furuhylle helt oppe over døra rundt nesten hele rommet til lagring. Kommer tilbake med flere bilder fra dette ganske så viktige rommet i hytta - nemlig vaskerommet/lagringsrommet/tørkerommet etc.

Denne lille geniale trådløse bryteren, var en god ide fra elektrikeren vår, han Gunnar. Denne er montert oppe på loftsgangen og her kan man da skru av og på lyset i gangen nede og oppe tils. 4 taklamper, samtidig, så slipper man å gå i mørket opp trappa. Tilsvarende har vi montert en trådløs bryter rett utenfor vår soveromsdør som også skrur av de samme lysa både oppe og nede. Spare strøm...

Bryter på veggen oppe på loftet. Monteres bare med dobbeltsidig teip, og kan altså monteres hvor som helst.

Her er det en halvdel av ett gammelt kjøkkenbord som festes i veggen. Ble lutet og grønnsåpevasket ute idag og skal stå på gangen.


Puta som ble strikket på i vinter, ble sydd i sammen og lagt i godstolen. God og varm pute ble det !

Til slutt ble påskepynten pakket ned i denne plastikkeska, klar til neste påske. Den skal stå på raftekottene, som er geniale. Takk for at du tegnet disse til oss, arkitekt Vårdal ! Mye god plass der til ting og tang man ikke har lyst å plassere på soverommene.
Snakker vi støping av badegulv på loftet snart...?

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg elsker den hvite sengen som kan brukes både til seng og sofa med skuffer under. Er på jakt etter en sånn selv, men uten hell ennå. Vet du hvor mye det koster, hva modellen heter og når(årstid) du kjøpte den på Ikea? Takk på forhånd!

    SvarSlett
  2. Heisan! Senga er fra Ikea og heter Hemnes Dagseng, koster kr 2995,- uten madrass(er). Vi kjøpte middels tykke Sultan madrasser 2 stk, som da gir en dobbelseng på 160cm når begge er i bruk. Utrolig praktisk og koselig seng! Ser ut som om de har den inne på Ikea, ihverfall Slependen nå. Den var utsolgt i Bergen ved skolestart i fjor, kanskje tiden for storhandel av senger, slik at det kan være lurt å sikre seg nå dersom du trenger...

    SvarSlett