tirsdag 6. april 2010

PÅSKA 2010


Så var PÅSKA 2010 over - og vi har feiret den i egen hytte ! Vi har storkost oss, veldig kjekt og har hatt masse besøk både dag og natt ;-))

Kjøkkenet ble pynta med gult både her og der - og kaffikanne i gult var kult (presang fra mormor).

Kjekt med eget stort kjøkken hvor all matlaging foregår, plass til mange gjester som enten spiste, drakk eller spilte ;-) Øya er ett funn - den blir brukt til det meste ; plassering av mat, pynt, drikkevarer, frokost for 2, avislesing, stående diskusjoner mellom flere personer, kakebord for bursdagsselskap (vi har alltid minst en bursdag i påska) etc...


Her er hele hurven samlet til hjortemiddag tilberedt av hyttebyggeren - som vanlig perfekt tillaget ! Kyllingparet sitter på skiferplata og bivåner det hele...

Stua fikk ferdig sydd gardinene sine i palmehelga, mormor hadde symaskina med på hytta !

Det ble faktisk mindre og mindre behov for fyring i hytta i løpet av påska - hytta er utrolig varm og tett, og på kjøkkenet varmes det veldig fort opp når sola står på alle de store vinduene. Da varmer den opp gulvet også, slik at det er flere som har spurt om vi har varmekabler i gulvet, og det er det ikke. Ingen har hatt behov for tøfler heller, eikegulvet fra Gulvspesialisten holder varmen selvom det er lakket, godt med isolasjon i grunnen har vi også. Eneste panelovn vi har montert i hele hytta, er den som står under kjøkkenvinduene innstilt på 17 grader, og den slo seg knapt nok inn i det hele tatt ! Suverent - kanskje vi klarer å holde strømregninga nede...

Liftgardiner ble også sydd på stedet. Den gamle furusenga i 120 cm bredde ble bare knallgod med ei ny madrass og litt hvitmaling.

Onsdag 31. mars ble yngste jenta i hytta 17 år - og ho stod selv for baking av Oreo-kake (med hjelp fra Ingvild som er dreven Oreo-baker!)

Vi fikk veldig mye fint vær hele påska - en av de bedre på mange år ! Her er frokostplassen som vi håper snart skal få en flott platting. Vi gleder oss til å begynne ute allerede...!?! Må bare gjøre ferdig loftsbadet til snøen har smelta bort.
Her er det Bjørgen (ikke Marit) og jeg som har vært på tur - ingenting å si på stilen til Bjørgen her (rød jakke...). Bjørgen med familie var 1. overnattingsgjestene på hytta vår - med lammelår og masse god vin til middag - gode hjelpere som fikk prøve ut sengene !

Pus var også med hele påska, var noe forvirret, redd om dagen og tøffing om natta (?). Prøvde å stikke av om kvelden når ytterdøra ble åpnet, så det ble litt leting ute i skogen med snøvasping og hodelykt.
Takk for ei flott påske, kjære hytte - dette var kjekt - vi kommer snart igjen !

2 kommentarer:

  1. Hei! Du verden så hyggelig det er blitt hos dere, gratulerer masse med en lekker hytte. Her må det bli mange gode stunder i lange tider fremover. Lykke til videre og takk for flotte oppdateringer i byggeprosessen. mvh Kari BT

    SvarSlett
  2. Takk for det, Kari!
    Gled dere - håper å få følge dere også i prosessen etterhvert !
    Hilsen Merete

    SvarSlett