søndag 11. oktober 2009

Lite fremgang...

Dette er ikke bilde fra høstferien 2009, men kliner til med bilde fra påska som var... For det været vi fikk i høstferien var helt begredelig... Det regna og snødde og regna og blåste nesten hele tida!! Derfor dette bildet på hvor vakkert det kan være, tatt fra Jolbotn og mot Overøye, hvor hytta vår nå ligger nesten midt på bildet, litt mot høyre.

Ellers ble det en lite effektiv jobbe-ferie for mor, til slutt kapitulerte jeg og begynte på igjen å jobbe på torsdag! Det var lite hyggelig... Snekkerene kom ikke mandag, gulvet var dermed ikke lagt, panelen ikke bestilt, elektrikerene har ikke vært der. Da ble det å gå å trø rundt og det har jeg ikke tålmodighet til og heller ikke "tid" til ! Får litt panikk av all snøen, men idag søndag 11. oktober steg temperaturen fra 3+ til 11+ i løpet av noen timer og det ble rene påskestemningen på fjellet! Snøen smeltet i rekordfart. Håper bare det holder seg noenlunde ei stund til slik at panelen, parketten, kjøkken, dører og ovner etc kommer inn til vinteren.

I dag har vi støpt opp igjen alle betonggulvene, da vi rett og slett hadde støpt for lavt i forhold til de spongulvene som nå endelig er ferdiglagt av snekkerene. Det ble en skikkelig hard økt, med svigers til å hjelpe oss! og hadde ikke de vært der, vet jeg ikke om vi fortsatt hadde stått der og blandet betong nå i natt... For en jobb, så nå er jeg spent om varmekablene klarer å varme opp den tykke betongen... Vaskerommet har vi ikke begynt på enda, og gjett om vi der skal legge isopor først, så ikke det blir så store mengder betong. Sukk !

I tillegg har vi fått båret inn 1 tonn med fliser, gubben bar de fra bilen og til døra, og jeg fra døra og inn i badstua. Har fryktelig lange armer nå... Enda er det 700 kg igjen hos Flisekompaniet som skal bæres inn.

Så dette ble ei hard helg -- 1 tonn fliser og sikkert 1 tonn med sand som jeg har trillet inn til blanding og støping av svigers inne på kjøkkengulvet i hytta. Nå bare krysser jeg fingrene på at panelen og elektrikerene kommer i løpet av uka, slik at jeg kan beise panel (farge Zen Sand, interiørsbeis fra Jotun) hele neste helg, som snekkerene skal spikre opp i de 4 meter høye stue og kjøkken takene.

Gubben ligger flat på sofaen, ryggen er nesten av etter all støpinga. Håper bare svigers har det bra... Sukk og god natt fra oss slitne hyttebyggere !

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Forstår at dere har hatt en tøff høst"ferie". Ikke noe behov for å gå på helsestudio i byggeperioden. Håper ellers at svigers er kommet seg løs: "støping av svigers inne på kjøkkengulvet i hytta". Syntes denne ble litt morsom :-)


  Synnøve

  SvarSlett
 2. Hei Merete. Off så skuffende. Skjønner godt du dro på jobb igjen jeg. Heller spare feriedagene til du får gjort noe fornuftig der. Dere hadde vel fint vær i helga dere også? Det var jo sol og greier lørdag. Kan ikke huske sist gang vi hadde to dager på rad uten regn jeg?!
  Ler av kommentaren til Synnøve og signerer. Herlig at du har snille svigers som hjelper dere. Jeg har snille svigers som passer guttungen på 1,5 år så vi får jobba. Godt med hjelp.

  SvarSlett
 3. hei igjen, har sendt deg melding på siste innlegget ditt også! veldig bra! joda, ble veldig bra vær på lørdag og søndag, fikk gjort veldig mye da heldigvis... Er imponert av svigers (75 år !), skulle ikke ha holdt på med slikt tungt arbeid, men ville ikke gi seg. Svigerfar gleder seg nå stort til panelen kommer og han får snekre...Svigermor er helt vill, selv med veldig dårlig syn, leddgikt og vondt for å fote seg, stod ho på og styra hele søndagen. Veldig godt med hjelp, ja...

  SvarSlett