mandag 19. oktober 2009

Panelen på plass og beising igang !

Jess, da kom panelen fra Moelven og vi fikk levert ett lass inn i hytta på fredag 16.oktober. Det var jentatur på gang denne helga, ei megaflink beisevenninne og jeg skulle ta turen til fjells alene for å beise panel som snekkerene skal spikre på plass i de høye taka på stue og kjøkken. Siden glattpanelen består av 3 forskjellige bredder; 3,4 og 5 tommer, så var det jo ett poeng at vi hadde alle 3 sortene på plass. Dessverre hadde vi bare fått 3 tommers... Det ble til at vi fikk lastet opp en boggi-henger lånt hos Byggmakker (takk for hjelpa, gutta!), med både 4 og 5 tommers panel, og så kjørte vi jentene avgårde på lørdagsmorgen !

Og beising ble det, interiørbeisen Zen Sand fra Jotun gikk unna. Ett strøk, og så dra fint av med tørr pensel med det samme. Ble veldig flott, takk for tipset, Roger S. ! Tørkingen foregikk overalt i hele hytta, man taver hva man haver; fjølene ble lagt både høyt og lavt mellom alle vegger oppå alle spikerslaga ! Panelen er så glatt og fin at det ikke trengs sliping med pussepapir. Det hadde jeg sett for meg, slik som dengang da furua herjet i de 1000 hjem og det var panel overalt i huset og busta stod ut uansett hvor man pusset og beiset...

Kvelden ble avsluttet med svin indrefilet, fløtegratinerte poteter, grønnsaker og rødvinssaus og joda, rødvin attåt. Sovnet tidlig... rakk dessverre ikke ta bilder av denne seansen, hm... Kjekt å ha tilgang til svigers sin hytte rett ved i disse byggetider.

Startet tidlig søndagsmorgen, med en flott fjelltur rundt "sætrane" og deretter knakk vi igang igjen med beising. Dette var kjekt arbeid og gikk unna som bare det ! Rakk akkurat hjem til fotballkamp Start - Aafk 0-1 selvfølgelig...Ble så ivrig i beisingen at hyttebyggerene reiste på fjellet igjen etter jobb idag mandag 19. oktober, og fortsatte arbeidet. Ble vartet opp med bacalao ved ankomst til mine foreldres hytte, og så med hjelp av min mor, beiset vi så og si ferdig resten ikveld. Bildet viser solnedgangen i Ålesund i kveld når vi kom hjem for natta... Vakkert !?

I morgen reiser husbonden atter til fjells, for å sikre torvholdskrokene for vinteren. Skal legge på plass trykkimpregnerte lekter oppå toppen av membran taket, for å hindre at snøen sklir ned og legger for mye press på torvholdskrokene. Når torva kommer på til sommeren, vil lektene holde jorda på plass.

Snekkerene kommer i slutten av uka for å fullføre hytta utvendig og legge taka på stue og kjøkken inne. Mest sannsynlig vil de også ta vindusforingene på alle kjøkkenvindua, mens vi tar oppstaving av vegger på loftet istedenfor - bytting av arbeid er jo greit siden vi har eksperter i hytta til å gjøre dette pent og fort ! Skal bare sjekke ut om vi skal kjøpe hvite foringer (mdf) eller furu-foringer klar til maling (!). Må på Byggmakker klokka 0800 imorgen tidlig og sjekke pris og utseende, før jobb...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar