mandag 23. november 2009

Har ikke glemt deg...

hyttebloggen min !
Nå har vi fått jobbet ei lang økt på hytta, fra onsdag kveld til mandag kveld, mer eller mindre 2 personer hele tiden og det vises. Vi har lagt ferdig panel på alle veggene på 1 soverom, hele gangen og kjøkkenet (ikke tak på noen av disse rommene enda), samt beisa ferdig nesten alt dette.
I tillegg er den største vedovnen kommet inn i hytta, gulv på teknisk rom støpt ferdig (endelig - det satt langt inne!), gulv under vedovn på kjøkken støpt ferdig, lagt gipsplater rundt begge ildstedene, isolert mer i vegger og tak fordi elektrikeren også kom. Og til slutt snekret vi flere "snøfangere" på taket over loftet.


Gipsplate og støpt gulv foran vedovn på kjøkken. "Ramma" på gulvet viser hvor vednisja skal komme. Ovnen skal stå midt foran gipsplata med uttak til pipa på siden.


Gipsplate på stua som skal kles med lecastein og fasadeskifer. Ovn skal stå i hjørnet med røykuttak på toppen og inn i pipa.Takk for hjelpa, Bjørg & JanM ! Godt å bli dytta i gang igjen med noe så kjedelig som støping av gulv... Denne gangen brukte vi tørrmørtel, og det syntes "murerene" var enklere å jobbe med enn sand & sement.


Problemer = utfordringer, som vi nå håper på å få rettet opp i ;
1) Eikegulvet som vi reserverte hos Gulvspesialisten.no for flere måneder siden, kunne ikke leveres da det var feil gulv som var lagt av til oss... Må bestilles på nytt og vil ta minst 3 uker ! Orker ikke å tenke nytt gulv, det var jo dette vi hadde sett for oss og til avtalt pris !
2) Kommer Natre på onsdag for å rette opp i de mislykkede vindussprossene som rett og slett ramler av ?
3) Kommer Ørskog Energi og legger inn strøm til oss før det blir for seint og veien er gjensnødd ? Da har vi ikke strøm til påskefeiringa...
4) Kommer takleggerne og gjør ferdig hull til nedløpene før snøen kommer ? Vannet blir liggende igjen på taket så lenge dette ikke er gjort.
5) Kommer limtredrageren som skal opp over verandaen før snøen kommer?


Konklusjonen vår er vel at det ofte lønner seg å bestille varer og utstyr i god tid før man trenger det, og så prøve å få lagret det selv i hus/fjøs/hytter/garasjer/loft/kjeller, bare man vet at varene er på plass og klar for bruk når man trenger det! Så får vi heller kjøre varene selv en gang til... Så langt i prosessen har vi følt at vi har god kontroll på det som skjer med hytta når vi er "selvbyggere", ingen store overraskelser hverken når det gjelder tidsskjema eller budsjett.
La det fortsette !

2 kommentarer:

  1. Hvordan gikk det? Har Natre vært der i dag og sett på sprossene.
    Det ligger an til hvilehelg for familien Hjelle. trenger en helg uten lang biltur og mykje jobb. Kjenner det kan bli godt å slappe av litt.

    SvarSlett
  2. Hei du ! Neida, ingen Natre her...anna dag, sa dei ! Mykje reklamasjona akkurat no ! Hm... sa vi... Jaja, venter dei lenger no, så må dei gå på ski opp til hytta, sa jeg, bare så det er sagt... Slapp av i helga og kos dokke med advent i heimen !

    SvarSlett