mandag 22. februar 2010

Ikke bare, bare med kjøkken...

Vi startet med å monterte kjøkken på lørdag, og så langt som på bildet gikk alt bra. Enkelt og greit, skapene var lett å sette isammen.

Helt til venstre under trappa skal oppvaskmaskina inn. Vi hadde beregnet og tegnet kjøkkenet etter tegningene fra arkitekten, og var veldig spent om vi hadde tatt gode nok mål... Dette viste seg å holde mål ; ca 10 cm klaring til venstre for oppvaskmaskina og ca 10 cm klaring ved kjøleskapet !

Her skal kjøkkenvifta monteres, men der var vi litt uheldig med støpselet som kom akkurat i veien for motoren på vifta. Den må vi nok få flyttet lenger opp.Her er alle skuffer montert ferdig (det ble mange skuffer til meg ja, men skal vel klare å fylle de opp ?).


Vet ikke om jeg synes skuffene var så "rasjonelle", jeg slet ihvertfall med å få bunnen i skuffa inn i spora, uten å måtte bruke mye makt (dvs at den mannlige hyttebyggeren måtte virkelig ta i for å få dette i sammen og at jeg IKKE klarte det alene, sukk...).


Utsaging til vask og komfyrtopp gikk greit ! Plata var for tykk for stikksaga, så det ble litt saging for hånd, noe hyttebyggeren klaget på (mere utstyr på ønskelista).


Disse 2 platene ble altså til overs etter utsaging til vask og topp. Store kraftige eikeplater, som vi jo absolutt bør bruke til noe. Noen som har noen gode tips og ideer ? Skjærefjøl (kjøpte ei på IKEA også men...), hyller, bord ?

Et "før og etter" bilde - med IKEA-tegningen av Ståt-kjøkken og nedenfor bilde som viser hvor langt vi kom på søndagskveld.


Fikk også satt i sammen "arbeidsøya" som består av fire overskap satt på ben. Skal være 6 skuffer og 2 skapdører på. Har "bare" dybde 40 cm x 2 skap. Her må vi feste bedre i gulv, lage en sarg/ramme under skapa og feste den i gulvet og så sette sokler utenpå. Skapene er montert for høyt oppe, så vi må løsne skruene og ta ned høyden på alle sokkebeina før vi setter på sokkelen. Ekstraarbeid...

Overskapene monterte vi for nærme veggen og de måtte flyttes en gang. Dører og innmat er på plass med unntak av "rundell" i hjørnet. Her finner jeg ikke igjen stangen som skal holde de 2 runde hyllene. Lurer på om den kan ha ramlet ut av den skadede eska som den ble levert i. I så fall, ser det ut til at det er det eneste vi pt. mangler !!! Ikke verst, når man ser hvor mange deler og pakker og skruer etc som er blitt pakket og sendt oss fra IKEA.

Hyttebyggeren er også igang med listing, her er det gulvlister og dørlister med klosser på.Listing på stua med glassdør, gir godt lys igjennom hele gangen fra stue og inn til bad i enden av hytta.

I dag mandag, har hyttebyggeren slept og flyttet denne ovnen på plass selv ved å bruke panel og ullgenseren sin - alt etter prinsippene som Farao'ene brukte da de bygde pyramidene i Egypt!! Ovnen veier 150 kg.


Så var ovnen på plass oppå glassplata, og sola skinner inn fra stuevinduet fra skyfri himmel og opptil 17 kuldegrader igjen ! Utrolig kald vinter, ovnen skal bli god å ha...

På fritiden (?) strikkes det puter til hytta - dette var gøy ! Etter pause med strikking i snart 10 år, kommer det endelig noe som kommer til nytte på hytte. Skinnfellen fra villsau (bildet), skal også nytes på hytten.

Nå gleder vi oss til noen vinterferiedager, hvor vi skal fullføre kjøkken og bad slik at rørlegger og elektriker kanksje kan komme allerede denne uken ?

5 kommentarer:

 1. Så fint det blir, deilig med masse skapplass på kjøkkenet. Det er vel nesten noe man aldri kan få nok av. Dere er virkelig flinke! Hytta er snart klar til å tas i bruk den nå da? Lykke til videre. Klem fra Ann-Christin

  SvarSlett
 2. WOW så fint kjøkkenet ble!! Og de nydelige detaljene på listene. Må si jeg er imponert over farao-hyttebyggeren din ja. Han gjør virkelig en innsats. Så flinke dere har vært.
  Vi drar på hytta i dag for å nyte rolige dager på hytta. Skal stå litt på ski og har med en haug med rullegardiner som skal tilpasses 7 soveromosvinduer.... så litt jobb blir det.

  SvarSlett
 3. Hei!

  Syns det ser ut som om det var "bare" jeg! Veldig veldig fint!! Har også noen utkapp fra koketopp og vask som jeg har spart på. Vet ikke helt hva de skal brukes til, men brukes skal de! Oljing av benkeplatene blir viktig nå, jeg har oljet våre tre ganger hittil, men har tenk å slipe dem litt (veden reiser seg litt) og olje minst en gang til før jeg polerer med maskin. Ikke for at det skal bli blankt, men for at det skal holde bra.

  Fine lister dere har valgt også. Vi har noe som ligner og det er fint med litt "trøkk" i listverket.

  Grattis med alt sammen! Moro å se progresjonen og fine illustrasjonsbilder du har lagt ut!

  Kos dere videre!!

  mvh Toril

  SvarSlett
 4. Hei - så flinke dere er og så flott det blir! Gøy å følge med å se hvordan ting stadig går fremover. Lykke til videre med kjempeflott hytte.
  Likte godt strikkeputene dine, har selv tenkt det samme, kan jeg spørre hva slags garn du brukte og hvilken pinnetykkelse? Blir det fast nok tro? Strikker du på rundpinne eller frem og tilbake og syr sammen etterpå?
  Kos og gled dere over hytta - vi ser frem til å komme etter! mvh Kari BT

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer alle sammen, og jo nå ser vi vel at det blir innflytting til påske!! Og takk for tips til benkeplata. Husker de flotte listene dine også, Torill og så var det hvor profilerte de skulle være. La oss på en mellomløsning for at det ikke skulle bli for voldsomt rundt alle kjøkkenvinduene. Klosser ved dørene blir det på "utsiden" men ikke inne på selve rommene. Lettere å liste med klossene, selv om litt dyre ja...
  Strikkeputa er i Rauma Vamsegarn kjøpt på Husfliden med pinne nr 5, strikker frem og tilbake og syr igjen på sidene og i bunnen. Oppskrifta var opprinnelig i Pt2 garn, men kunne bruke dette Rauma-garnet også. Ser litt løst ut, men håper det ikke siger (50x50 cm), er ihvertfall ren ull ! Koselige synes jeg. Gled deg til hyttebygginga !
  Hilsen Merete

  SvarSlett