søndag 28. februar 2010

Så slitne, så slitne...

Nå har vi jobbet 12 timers økter hver dag siden onsdag og er ganske så møre og slitne i armer og bein. Så har vi også fått lønn for strevet - vi ser snart muligheten for å flytte inn !!! Hyttebyggerene har fått satt på plass så å si hele kjøkkeninnredningen, venter med sokkelen til rørleggeren har vært der. Videre har vi listet en god del - her fra kjøkkentaket, hvor det ble ikke mindre enn 4 lister som skulle møtes i hjørnet ! Da ble det klosser - egenhendig laget av hyttebyggeren.

Klosser saget ut av 2" x 2", høvlet og frest med litt avrundede kanter.


Pusset med vinkelsliper (man taver hva man haver...) og så beiset til slutt.


Hvite lister rundt kjøkkenvinduene og klosse i skråvinkelen i taket.


Kjøkkentaket listet ferdig - tok litt tid ja...

Så var alle dørene satt inn i 1.etg. Her er utgangsdøra (210 cm og litt høyere enn øvrige dører, sønn i hytta er 196 cm) og vaskeromsdøra (200 cm). Klosser på gulvet ved dørene.

Begynte også arbeidet med å sette inn dører på loftet (4 stk), men rakk bare ei dør da vi måtte rive av både panel og stenderverk for å lirke på plass dørkarmen som er 190 cm. Arkitekten hadde tegnet inn dører på 180 cm, men hyttebyggeren klarte altså å lure inn 190 cm dører som vi hadde kjøpt! Vanskelig å få tak i dørblad på 180 cm i ferdigmalt hvit, og meningen var å sage de av 5 cm oppe og nede men det hadde nok ikke gått med de dørene vi har kjøpt da utformingen gjør det ikke kunne sages av noe (3 speils dører). Vær obs på dette når du ser på tegninger med loftsdører !

Alle håndtak motert på IKEA-kjøkkenet. MÅ olje benkeplata straks ! Enhver dråpe setter seg i plata, især kaffi flekker... Blir vel en del omganger det ja, ser ut som om den vil reise en del bust.

Baderomsinnredning også montert på plass. Var spent på hva rørleggeren ville si om vannkranene i forhold til plassering av innredningen. Rørleggeren fra bygda var på plass tidlig lørdagsmorgen for å se over alt - og sa "okei, okei, jai fikse". Kjempekjekk rørlegger fra Tyskland, nå bosatt i Stordal. Han gjør seg ferdig i løpet av de neste 14 dagene, og så kommer elektrikeren for å gjøre siste innspurt også. Kjekt når det nærmer seg ja !

2 kommentarer:

  1. Så utrolig langt dere har kommet!!! Hjelpe og trøste. Luksushytte blir det ser jeg!!

    SvarSlett