mandag 8. februar 2010

Nå ser vi enden...

I helga har vi gjort store fremskritt - sååå mye som er "falt" på plass og det gjør godt i kroppen som nå verker etter knallhard innsats... Her er trappa montert sammen av hyttebyggerene, etter å ha beisa ett strøk med Zen Sand interiørbeis slik som på veggene, og deretter 3 strøk med silkematt lakk, som var utrolig effektivt å holde på med i forhold til den gamle illeluktende oljebaserte lakken som aldri tørket... 12 trinn fikk trappa og så ble den løftet på plass og skrudd fast i vangen på loftet samt at vi monterte en støtte akkurat der trappa "går" ut av kjøkkenet, se bilde nedenfor også.

Da har vi "tett" kjøkken, under trappa skal altså kjøkkeninnredningen komme. Trappetrinna er kledd igjen med panel.

Trapp ferdig, veldig kjekt og nå ser det nesten beboelig ut, med flis på gulvet og trapp opp på loftet! Hullet under er altså tettet igjen inn mot kjøkkenet.


Flisleggeren er også ferdig med bad, gang, teknisk rom og ikke minst fasadeskiferen på vedovnene på stue og kjøkken. Medførte mye støv og sprut og "skitvatten" etter all kutting av skifer INNE ! Men så godt at alt dette arbeidet er ferdig, vi hadde nok ikke tjangs til å bli ferdig med alt selv til påske, tror jeg... Så det var godt å få vasket opp etter dette arbeidet.


"Før og etter bilde" igjen av ovn på kjøkkenet. Vednisja under og så blir det ei skifer hylle oppå til varming av rødt vann...

Gleder oss til å få fyre i ovnen nå ! Har utrolig mye panelkapp i kjempestore pappkartonger plassert i hele hytta og enda har vi "delt ut" til flere andre hytter.

All parkett er nå lagt på dei 3 soveromma på loftet + den lille gangen der. Så søndag startet vi med legging av gulv på stue/kjøkken. Var ei stund i tvil om vi skulle legge i hel lengde helt fra stue og inn på kjøkkenet siden det ikke er dørstokk imellom disse 2 romma. Det endte med at vi målte oss fram til ei bein linje fra stue til kjøkken og startet legging etter den langs skiferveggen. Det ble litt jobbing med så lange lengder, men valgte det istedenfor å ha en metallist e.l. som skille på gulv mellom stue/kjøkken.

Parkett legges på kjøkkenet - godt det er klikk parkett !

Og kjøkkenet og halve stua ble ferdig - ca 40 m2 og vi jobbet i 12 timer denne søndagen i strekk...

Til å legge under ovnen på stua har vi funnet denne dråpeforma plata i sota glass (Coop Bygg).


Feiret ovnen på plass med 2 telys oppå kl 21:30 søndag kveld! All parkett ble dekket til med vokset papp som skal være vanntett - passer bra for rotekoppen (undertgn) som skvetter maling, lakk, vann, kaffi (men aldri rødt vann!) overalt så snart ho er i bevegelse.
Det ble ei kjekk helg, især når vi bare hadde som mål at trappa skulle komme på plass + litt til. Hadde ikke forhåpninger om så mye parkett, så fatt mot alle hyttebyggere - ting kan også skje fort! En OPPTUR når man aldri tar seg tid til SKITUR ;-)

5 kommentarer:

 1. Du verden! Dette var imponerende! Ser veldig fint ut!

  Er veldig moro når ting begynner å falle på plass og det blir mindre og mindre byggeplass. Dere får bare passe dere nå så ikke "komfort-trollet" tar overhånd på oppløpet og dere blir sittende i sofan med "rødt vann" altfor mye før dere er ferdige. (men det er lov til å kose seg også!) Hos oss er det potensiale for at det blir litt lister og slikt stående igjen til "en annen gang", men vi får bare bite tenna sammen og stå på videre!!

  mvh

  Toril

  SvarSlett
 2. Hei du! Takk for det, og ja, jeg husker godt de bilda dine da saga måtte inn på gulvet igjen ETTER at dere var på plass ;-) Ser for meg uferdige lister i 20 år, slik som hjemme...
  Mvh Merete

  SvarSlett
 3. Så utrolig flinke dere har vært og så bra det blir :-) Ser utfordringen med listene så altfor tydelig, men saga skal uansett ikke inn i hytta mi igjen. Har kjempet med å få ut støv fra saging og bygging. Alt som krever saging er derfor utsatt til sommeren og skal foregå utendørs. Så får vi se hvor mange sommrer som må til før det blir ferdig...
  - Vibeke

  SvarSlett
 4. Storveis innsats og resultat. Ser ut som om dere skal rekke å bli ferdig til påske. Er enig med Vibeke og Toril om at det er lov til å hygge seg under byggingen. Men, det er jammen deilig å hygge seg når det meste er ferdig også :-)

  Synnøve

  SvarSlett
 5. Takk for hilsen alle sammen! Ja, nå skjer det fort...Ser at listing kanskje må vente, men det gjør ingenting, sei no ej! Bare glad vi får feire påske der vi - og det gleder vi oss stort til ;-)))

  SvarSlett